Blog

Gondolná, hogy az ízületi panaszok, hajhullás, allergiás tünetek, kötőhártya-gyulladás, fejfájás, de akár a vese, szív és érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedések háttérben is fogászati góc állhat?

A gócok kb 10%-a fog eredetű. A gócos fogak akár a szervezetünk távoli pontjain is okozhatnak különböző elváltozásokat. A fogbélben és a fog tartó szöveteiben lévő kórokozók, a vér- és nyirokkeringés útján sajnos eljuthatnak testük más részeibe is, ahol szintén megbetegedést okoznak.

A lézer az egészségügy számos területén haladó terápiás eljárásnak számít, nem kivétel ez alól a fogászat sem. A lézerfény használata a fogászatban bár még fiatalnak számít, csupán 20-30 éves technológia, mégis nagyon kedvelt eljárás. A mai modern rendelők alap tartozéka, hiszen széles körű alkalmazási területein hathatós segítséget jelent.

Röviden megválaszolva a kérdést: mindenkinek, aki nem kíván kompromisszumot kötni a kényelem és a szép megjelenés között.

Minden szülő tudja, hogy a kis örökmozgók esetében, még a legnagyobb odafigyelés mellett is elkerülhetetlenek az apró balesetek. Elég egy apró koccanás a játszótéren és a gyermek máris vérző szájjal és hatalmas könnycseppekkel közelít felénk. Hogy pontosan mi a teendő az első ijedség után, most összefoglaltuk.

Bajlódott már valaha a cipzárjával? Egy fog elvesztése okozott már olyan kellemetlenséget, hogy kedvenc kabátját sem tudta viselni? A fogai esetében sincs ez másképp!

Legutóbbi cikkünkben arról írtunk, hogy milyen tévhitek uralkodnak a gyermekek fogápolásával kapcsolatban. Most pedig a szuvas tejfogak következményeit vettünk górcső alá. Tarts velünk!

Bár a gyermekfogászat a fogászatnak egy igen hangsúlyos része, sajnos a covid alatti intézkedések katasztrofális helyzetbe hozta a gyermekek fogazatát. A mai felgyorsult világban a fogorvosok és a pedagógusok figyelmeztetése erre a súlyos állapotra nem hat kell erővel.

A SEM technológiának hála olyan helyeket is lehetőség van felfedezni, amiket eddig soha. Végre az emberi szájat is meg tudjuk tekinteni közelebbről. Elhoztunk Nektek pár érdekes felvételt.

Mint arról korábban írtunk, a fogpótlásokra már évszázadok óta igény van. Ezért is lettek egyre fejlettebbek az idők során. A fogászati iparban az egyik legnépszerűbb a cirkónium fogpótlás, hiszen számos előnnyel járnak az előző generációs pótlásokhoz képest. E heti cikkünkben azt foglaltuk össze mi a pontos menete a cirkónium fogpótlás elkészítésének. Tartson velünk!

A préminum minőségű anyagoknak és technológiáknak köszönhetően, a fogászati implantátum kilökődésének esélye rendkívül alacsony. Statisztikák szerint a beültetést követő 5 éven belül mindössze az implantátumok 2-3%-ára jellemző. 

Gondolná, hogy az ízületi panaszok, hajhullás, allergiás tünetek, kötőhártya-gyulladás, fejfájás, de akár a vese, szív és érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedések háttérben is fogászati góc állhat? Cikkünkben erről olvashat bővebben.

A fogeltávolítás nem egyenlő a foghúzással. Napjainkban a műtéti úton történő fogeltávolítás rutin feladatnak minősül, melyet nap, mint nap alkalmazunk.

Emlékszel az érzésre, amikor előszőr ültél a fogorvosi székben? Azóta is enyhe szorongás jár át, ha eszedbe jut? Nem kellene ennek így lennie. Nem törvényszerű, hogy már a váróteremben hevesebben kalapál a szíved. Egyszer gyermeked életében is eljön az a pillanat, amikor először lép be a rendelő ajtaján. 

A fogpótlás területén jelenleg a cirkónium-dioxid a legjobban használható anyag, hiszen roppant nagy a szilárdsága, valamint a törési ellenállása is rendkívül magas. Színe és fényáteresztő képessége pedig a természetes fogakkal teljesen megegyező.

Bizony! Az egészséges fogsor iránti vágy egyidős az emberiséggel. A hiányzó, tönkrement fogakat természetes, hogy minél előbb pótolni szeretnék. Nem volt ez máshogy régen sem.