Blog

Gondolná, hogy a legkorábbi fogászati implantátum már több mint kétezer éves?

Divusdent
2023.01.26 11:20
Gondolná, hogy a legkorábbi fogászati implantátum már több mint kétezer éves?

Bizony! Az egészséges fogsor iránti vágy egyidős az emberiséggel. A hiányzó, tönkrement fogakat természetes, hogy minél előbb pótolni szeretnék. Nem volt ez máshogy régen sem.

Időszámításunk előtt a második században élt Galliában egy férfi, akinek a bal felső második kisőrlő helyére implantátumot helyeztek be és körülötte a csontosodás folyamata jól látható.

Egyiptomi és etruszk múmialeletekben felfedezték, hogy az elvesztett fogakat elefántcsonttal próbálták helyettesíteni, majd aranyszalaggal rögzítettek. Az inkák és a maják pedig féldrágaköveket ütöttek az állcsontba.

A 17.-18. században, leginkább Angliában és Franciaországban fordult elő, hogy emberi fogakat használtak fel.

Az áttörés Branemark svéd orvos-biológus professzornak volt köszönhető, aki felfedezte azt az anyagot, ami ellenállás nélkül beépül a szervezetbe.

Ezeknek az embereknek tehát már megvolt az igényük arra, hogy elvesztett fogukat implantátummal pótolják. Az általuk választott orvos pedig a kor adta lehetőségek szerint tökéletesen el is végezte a beültetést. 

Mi ötven éve vagyunk jelen a fogászatban és töretlen odaadással, figyelemmel biztosítjuk a lehetőséget a hozzánk betérő és gyógyulni vágyó emberek számára.   

A Divusdent csapata, minden tekintetben, folyamatosan a legkiemelkedőbb színvonalra törekszik!

Fogbeültetéssel kapcsolatos információkért, fogimplantátum árakért kattintson a linkekre!