Szájsebészet

Foghúzás mûtétileg

Az elmúlt években a foghúzásokat szinte kivétel nélkül mûtétileg végezzük. Elônye a fájdalommentes felépülés, és az állcsont kedvezôbb csontosodása a sebgyógyulás alatt. A beavatkozás és a varrat szedés közötti idôt a páciens zavartalanul végezheti a mindennapi rutinját. A kedvezôbb csontosodás elônyt jelent mind a késôbbi implantáció, mind a pótlás terén.

Rezekció

Az állcsontokban elôforduló gyulladások legtöbbször fog eredetûek. Ezek a gócok kihatnak egész testünkre, a szövôdmények elkerülése érdekében sürgôsen meg kell szüntetni. A mûtétek során piezoelektromos sebészeti eszközt használunk, ami kevésbé traumatizálja a szöveteket

Bölcsességfog eltávolítás

A nem megfelelôen növekedô bölcsesség fogak körül kialakult gyulladás, nem csak helyileg okoz panaszt, hanem a gócbetegség miatt a távoli szerveinket is károsíthatja. Mûtéte a kisebb szövetkárosodás miatt piezo sebészeti készülékkel történik.

Implantáció

Az implantátumok nem csak a hiányzó fogak pótlására szolgálnák. A meglazult fogak helyett egy stabilabb biztosabb lehetôséget nyújtanak. Gondos pozicionálásuk különösen a front, de a rágó régióban is elengedhetetlen. Ha a implantáció során a lágyrészek rekonstrukciójára is gondot fordítunk mind az esztétikumot, mind a tartósságot kedvezôen befolyásoljuk.

Csontpótlás

Autogén (saját), allogén (humán), xenogén (állati), alloplasztikus (szintetikus) csontpótlókat használunk. A pótlás helye, volumene, határozza meg a választott mûtéti technikákat.