Lézeres kezelések

Sebészeti és implantációs beavatkozások

A szövetek kimetszése kisebb vérzés mellett elvégezhetô és a keletkezett seb is gyorsabban gyógyul. Elônye, hogy a gyulladt szövetek fájdalommentesen, kevesebb ép szövet veszteségével távolíthatóak el, ráadásul így lecsökkentjük a beavatkozásokat követô kellemetlenségeket is.

Lézer használata a gyökérkezelések során

A fogak gyökércsatornájába optikai szál segítségével juttatjuk be a lézerfényt, amely a kémiai és mechanikai megmunkálóeszközök számára nem hozzáférhetô dentincsatornákba is eljut. Ezen felül a gyökércsúcs körüli csontot fertôtleníti és regenerálja, megszüntetve az itt kialakult gyulladásokat.

Biostimuláció

Ilyenkor a soft laser technika fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentô és szövetregenerációt elôsegítô hatásait használjuk ki. A biostimulációs eljárás segíti a sebgyógyulást szájsebészeti mûtéteket és implantációt követôen, fokozza a csontfelépülést fogeltávolítás után. Emellett a szájnyálkahártya kellemetlen elváltozásainak – aphta, herpesz- gyógyulását is felgyorsítja.

Fogfehérítés

A lézerfény mélyen a dentinbe képes hatolni, ahol kifejti hatását, így érhetünk el vele látványos eredményt. Szövetregeneráló hatását kihasználva pedig csökkent utóérzékenységre számíthatunk.