Blog

Új generációs fogpótlás

Divusdent
2023.03.03 09:51
Új generációs fogpótlás

Mint arról korábban írtunk, a fogpótlásokra már évszázadok óta igény van. Ezért is lettek egyre fejlettebbek az idők során. A fogászati iparban az egyik legnépszerűbb a cirkónium fogpótlás, hiszen számos előnnyel járnak az előző generációs pótlásokhoz képest. E heti cikkünkben azt foglaltuk össze mi a pontos menete a cirkónium fogpótlás elkészítésének. Tartson velünk!

A cirkónium fogpótlások elkészítése nagyon speciális folyamatot igényel. Csak a személyes konzultáció és betegvizsgálat után jöhet az első lépés. Az érzéstelenítést követően a készülő fogpótlás méretének és elhelyezhetőségének megfelelő mennyiségű foganyagot veszünk el. Ez után következik a lenyomatvétel, majd azonnal felhelyezzük az ideiglenes pótlást.

Ez követően fogtechnikusaink szkennerrel beolvassák a mintát, majd digitálisan megtervezik a vázat. A tervezetnek megfelelő fogművet 3 mikron pontossággal kifaragják a cirkónium tömbökből.  Végleges tulajdonságait majd csak szinter kályhában eltöltött 7-8 óra alatt nyeri el a cirkónium váz.

A végső fázisban közösen kiválasztjuk az Ön egyéniségéhez leginkább illő fogszínt és formát. Utolsó lépésként pedig beragasztjuk a fogművet, majd megfelelő tanácsokkal, segítséggel támogatjuk.

A Divusdent csapata, minden tekintetben, folyamatosan a legkiemelkedőbb színvonalra törekszik!

Fogbeültetéssel kapcsolatos cikkekért, fogimplantátum árakért kattintson weboldalunkra!