Fogpótlások cirkóniumból

Fogpótlások cirkóniumból

Kerox Cirkónium 100 év garanciával

A Cirkónium pótlások már jóval a csiszolás elôtt megkezdik útjukat. A Kerox Magyarország cirkónium tömbjei alapanyagául a legjobb minôségû japán nyersanyag szolgál. A gyárban olyan kimagasló fizikai tulajdonsággal rendelkezô tömbök jönnek létre, amelyek gyártásához nem csak egyedi teljesítményû gépek, hanem 30 év ipari kerámia gyártási tapasztalatai is párosulnak. Saját teszt labor foglalkozik a fejlesztéssel. Termékeik tökéletesítéséhez a vevôk visszajelzéseit is felhasználják.

Elôkészítés

Minden fogmû készítést személyes konzultáció és gondos betegvizsgálat elôz meg. Az érzéstelenítést követôen a fogakból a készülô fogpótlás méretének és behelyezhetôségének megfelelô mennyiséget veszünk el. Ezt egy többlépéses, precíz lenyomatvételi eljárás követi. Ezután fel tudjuk helyezni a rendelôben készített ideiglenes pótlásokat, így pácienseinknek nem kell „fog nélkül” távozniuk rendelônkbôl.

Technikai fázis

Fogtechnikusaink a minta minden egyes pontját szkennerrel olvassák be és a dentalwings program segítségével tervezik meg a Cirkónium vázát.
A Dentmill frézközpontban a Cirkónium tömbökbôl a fájlnak megfelelô fogmûvet faragják ki a Primacon ipari CNC eszterga gépekkel, 3 mikron pontossággal. A szinter kályhában eltöltött 7-8 óra alatt nyeri el a Cirkónium váz a végleges fizikai tulajdonságait, például a nagyfokú keménységét.

Primacon CNC

A kerámia felhelyezés

A beteg ebben a végsô fázisban találkozik elôször a pótlásával. Együtt választjuk ki az egyéniségéhez leginkább illô fogszínt és fogformákat. A több lépcsôs próbákon a szeme elôtt kel életre az új mosolya, amirôl álmodott és lesz a harapása komfortosabb. Utolsó lépésként nem marad más hátra, minthogy beragasszuk a fogmûvet és ellássuk pácienseinket a megfelelô instrukciókkal.

Cirkónium Inlay